HÁZASSÁG HETE 2014 FEBRUÁR 9.-16.

 
'AKI KERES AZT MEGTALÁLJÁK'
HÁZASSÁG SZENTSÉGE

'Isten megáldotta őket, Isten szólt hozzájuk: 'Legyetek termékenyek, szaporodjatok, töltsétek be a földet és vonjátok uralmatok alá. Uralkodjatok a tenger halai, az ég madarai és minden állat fölött, amely a földön mozog.' (Ter 1,28)

'A házastársi szeretet és élet közösségét a Teremtő alapította
és vette körül törvényeivel, tehát maga Isten a szerzője.
A házastársi szeretetet Isten megáldotta és arra rendelte,
hogy termékeny legyen, és a teremtésért való felelősség közös művében valósuljon meg.
A házasság szentsége A házasság szentségében a felek kölcsönösen odaajándékozzák egymásnak önmagukat és elfogadják egymást. Ezt az életszövetséget maga Isten pecsételi meg, így a megkeresztelt felek között megkötött és bevégzett házasság nem bontható föl. A házasság szentségében a házastársak erőt és kegyelmet kapnak. A házasság szentségének sajátos kegyelme tökéletesíti szeretetüket és erősíti fölbonthatatlan egységüket. Ennek a kegyelemnek a segítségével támogatják egymást a házaséletben, a gyermekek elfogadásában és katolikus nevelésében, valamint az életszentségre való törekvésben.'
A HÁZASSÁG hetében imáinkkal a HÁZASSÁG SZENTSÉGÉT szeretnénk magasztalni. Valamint a házasságban egyesült társakért imádkozni. Hiszen a Szentségi házasság a családok alapja, és a családokban felnőtt gyermekeink biztonságot adó bázisa. Imádkozzunk a héten a boldog Házasságokért.
Valósuljon meg családjainkban a HIT a REMÉNY és SZERETET. Amen.

'A házassági szövetséget, amelyben a férfi és a nő az egész élet olyan közösségét hozza létre egymással, amely természeténél fogva a házasfelek javára, gyermekek nemzésére és nevelésére irányul, Krisztus Urunk a megkereszteltek között a szentség rangjára emelte.'

~ Katolikus Egyház Katekizmusa 1601. pont ~

A HÁZASSÁG SZENTSÉGE

A házassági szövetséget, amelyben a férfi és a nő az egész élet olyan közösségét hozza létre egymással, mely természeténél fogva a házasfelek javára, gyermekek nemzésére és nevelésére irányul, Krisztus Urunk a megkereszteltek között a szentség rangjára emelte.

'Isten megáldotta őket, és mondta nekik: 
’Legyetek termékenyek, sokasodjatok, töltsétek be a földet, és vessétek uralmatok alá'
(Ter 1,28).